ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΙΑΕ

Μέγεθος

ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 & ΕΣΠΑ 2014-2020

ΕΤΠΑ GR 2014-2020 & ΕΣΠΑ 2014-2020

bnr1

Καλύπτουμε
όλο σχεδόν το φάσμα της
εργαστηριακής διάγνωσης.

Ο συμπολίτης μας δεν
ταλαιπωρείται,
αισθάνεται ασφαλής
χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας

Στον Ασκληπιό Medica Γιαννιτσών εγκαταστάθηκε υψηλής τεχνολογίας καινούργιος αξονικός τομογράφος της εταιρίας Toshiba μοντέλο Aquilion 64.

Είναι ο πρώτος αξονικός τομογράφος τέτοιων δυνατοτήτων στο νομό μας αλλά και σχεδόν σε όλους τους όμορους νομούς.

Η εταιρία Toshiba διατηρεί μία παγκόσμια ηγετική θέση στην κατασκευή ιατρικών μηχανημάτων απεικόνισης, συγκεντρώνοντας όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες που προάγουν τη διάγνωση και τη βελτίωση της διαχείρισης των ασθενών.

CT-Toshiba Aquilion 64


Ο αξονικός τομογράφος Aquilion 64 είναι ένας υπερσύγχρονος πολυτομικός αξονικός τομογράφος 64 τομών ελικοειδούς σάρωσης πραγματικού χρόνου, με τον οποίο επιτυγχάνεται κορυφαία ποιότητα απεικόνισης σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ χαμηλή δόση ακτινοβολίας. Μπορεί να πραγματοποιήσει 64 τομές σε μόλις 0.4 δευτερόλεπτα σε μία μόνο περιστροφή καλύπτοντας μια περιοχή 32 mm με πάχος τομής 0.5 mm, παρέχοντας 16 εικόνες το δευτερόλεπτο.

Έτσι ο συγκεκριμένος αξονικός τομογράφος έχει τη δυνατότητα για ολόσωμες εξετάσεις και εξετάσεις του καρδιαγγειακού συστήματος με ένα κράτημα της αναπνοής παρέχοντας απεικόνιση υψηλής ποιότητας 3D και MPR για άμεση και ακριβή διάγνωση.

Πιστεύουμε ότι η επιλογή μας για την εγκατάσταση αξονικού τομογράφου 64 τομών εκτός του ότι κρίνεται ως πρωτοποριακή, θα βοηθήσει τους ασθενείς και τον τόπο μας γενικότερα.

CT-Toshiba Aquilion 64


Η υπολογιστική ή αξονική τομογραφία αποτελεί μη επεμβατική μέθοδο απεικόνισης των εσωτερικών οργάνων του σώματος, των μαλακών μορίων, των αγγείων  και των οστών. Η μέθοδος του Αξονικού Τομογράφου χρησιμοποείται συχνότατα για τη σταδιοποίηση νεοπλασματικών διεργασιών, εντοπισμό πρωτοπαθών εστιών και μεταστάσεων, καθώς και για μετρήσεις των διαστάσεων και της έκτασης των βλαβών αυτών. Αποτελεί συχνά μέθοδο εκλογής μελέτης του σώματος, καθώς συνδυάζει την άριστη απεικόνιση όχι μόνο των μαλακών δομών, αλλά των οστών και των αγγείων γενικότερα.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η αξονική στεφανιαιογραφία, που διαρκεί μόνο 6 δευτερόλεπτα, ή περιπτώσεις πολλαπλών εξετάσεων, όπως ταυτόχρονη μελέτη εγκεφάλου, τραχήλου, θώρακος, άνω και κάτω κοιλίας σε χρόνο μόλις 20 δευτερολέπτων!

Επιπροσθέτως, αξονική αγγειογραφία κοιλιακής αορτής, λαγονίων αρτηριών και αρτηριών κάτω άκρων διαρκεί μόνο  16-20  δευτερόλεπτα!

Στοιχεία

ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ MEdica Γιαννιτσών ΙΑΕ

Σταδίου 13, 581 00, Γιαννιτσά
Τηλ. Κέντρο 23820 23728 - 29
info@asklipiosmedica.gr

Χάρτης Περιοχής

Συμβάσεις

Με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

& όλες τις ιδιωτικές ασφάλειες

ΕΟΠΥΥ

Σας Απαντάμε

Δίνουμε λύση στις απορίες σας σχετικά με ιατρικά θέματα που σας αφορούν.

Ρωτήστε μας

Στον ιστότοπό μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες web, όπως τα cookies.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας σ' αυτόν, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies.